Operativni tim Partnerstva za otvorenu upravu organizuje u ponedjeljak, 12. oktobra 2015. godine u sali za sjednice u staroj zgradi Vlade, Jovana Tomaševića bb javne konsultacije o akcionom planu Partnerstva za otvorenu upravu.
Na javne konsultacije pozvani su predstavnici državnih institucija kao i predstavnici civilnog sektora. Javne konsutlacije su, po svojoj prirodi, otvorene za javnost.
Agenda
 
Svečani dio 09:00 – 09:45
 
1. Uvodna riječ rukovodioca Operativnog tima Srđana Kusovca
2. Uvodna riječ ambasadorke SAD Nj.E. Margaret En Uehara
3. Uvodna riječ ambasadora UK Nj.E. Jana Vitinga
4. Uvodna riječ potpredsjednika Vlade Crne Gore za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duška Markovića
5. Uvodna riječ članova Operativnog tima (osim članova iz Vlade)
 
Pauza 09:45 – 10:00
 
Radni dio 10:00 – 12:45
 
6. Javne konsultacije o mjerama i aktivnostima u Akcionom planu
Javne konsultacije otvorene su 23. septembra 2015. godine na osnovu Odluke Operativnog tima donijete na IV sjednici održanoj 23. septembra 2015. godine.
Cilj i svrha javnih konsultacija je prikupljanje mišljenja, prijedloga, sugestija i ideja zainteresovane javnosti o mjerama i aktivnostima koje bi trebalo da se nađu u Prijedlogu akcionog plana u skladu sa prioritetima odnosno velikim izazovima koje definiše ova globalna inicijativa i opredjeljenjem Vlade Crne Gore iskazano pristupanjem Partnerstvu za otvorenu upravu da u kreiranje javnih politika uključi najširu društvenu zajednicu.
Pozivamo predstavnike medija da radi lakšeg ulaska koriste godišnje akreditacione kartice Vlade Crne Gore ili novinarske kartice matične kuće.
TEHNIČKA NAPOMENA: Zvuk će u svečanom dijelu biti distribuiran istovremeno po dva kanala – crnogorski i engleski. Koriste se klasične XLR audio utičnice.
Operativni tim Partnerstva za otvorenu upravu